Milèstre BV
May 16, 2017

Instant Apps by Milèstre


Voor merken en bedrijven is het steeds moeilijker om hun klant te bereiken in de huidige (online) omnichannel wereld. Een ding is zeker - het mobiele kanaal blijft groeien en de social apps (Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, Whatsapp, etc.) spelen hierbij een belangrijke rol.
Er maken tegenwoordig meer mensen gebruik van het mobiele internet dan via de desktop of laptop. Als we kijken naar de cijfers maakt 86% van de Nederlandse bevolking gebruik van een smartphone en 97% van de jongeren 1.

Consumenten maken dus constant, overal en altijd gebruik van hun smartphone. Maar hoe moet je nu als bedrijf gebruik maken van dit mobiele kanaal? Welke oplossing sluit aan bij de wensen van de klant? Moet je een app laten ontwikkelen of voldoet een mobiele website? 

GIF

Native ‘Apps’ en hun gebruiksgemak zijn de succesfactoren van de smartphone. Maar uit onderzoek2,3,4 blijkt dat 50% van de smartphone bezitters 0 nieuwe apps per maand downloaden, 77% gebruikt de app na 3 dagen nooit meer en gemiddeld genomen zijn er maar 5 tot 6 apps die we dagelijks meerdere keren gebruiken (Google – Facebook – Instagram – Snapchat – Whatsapp – Youtube).

Responsive websites daarentegen hoef je niet apart te downloaden, ze zijn direct te openen in de mobiele browser. Maar dit zijn eigenlijk websites gemaakt voor het grote scherm (desktop / laptop) hierdoor is de gebruikerservaring vaak slechter, in vergelijking met een native app, op een mobiele telefoon. Ze zijn vaak langzaam, onoverzichtelijk en moeilijk in navigatie.

Dus hoe zorg je er nu voor dat je jouw producten en diensten nu op een authentieke wijzen presenteert over de verschillende kanalen en apparaten zonder dat je klant hiervoor een app hoeft te downloaden??

Instant Apps van Milestre biedt de oplossing!

Instant Apps: wel de app-ervaring zonder de download

Met Instant Apps van Milestre geef je je klanten de beste app ervaring, geheel in de stijl van jouw product of dienst, direct via de mobiele browser. Vergelijk het met een (responsive)mobiele websites – alleen dan met het gebruiksgemak en eenvoudi van een normale app! 

Een Instant app:

  • is in feite een mini-app die direct wordt geladen in de mobiele browser. Je bereikt dus een groter publiek, want de drempel om de app te downloaden uit de App Store verdwijnt.
  • biedt dezelfde app-experience die je klant verwacht, alleen dan zonder dat je deze hoeft te downloaden in de appstore.
  • is eenvoudig in gebruik: niet lang wachten voordat een pagina wordt geladen, niet eindeloos scrollen en zoeken naar de juiste informatie op de responsive, mobiele website; maar een Instant App die inspeelt op de micro-moments en snel en eenvoudig de informatie presenteert waar de gebruiker naar op zoek is.
  • is SEO vriendelijk; Instant Apps  zijn vindbaar in elke zoekmachine (Google – Bing – etc.). Je bent dus niet afhankelijk van elke afzonderlijke app store of de verschillende social media platformen.
  • is direct te gebruiken over meerdere platformen; Instant Apps  doe je raadplegen via een link. Ze zijn dus naast Google ook direct te koppelen aan bijvoorbeeld een Facebook / Instagram advertentie of email-campagne. Maar denk ook aan de mogelijkheid van een combinatie van je offline campagne via abri’s, folders, advertentie in een tijdschrift met de online wereld. Met een snapchat-code, QR-code, NFC-chip, shortlink (bit.ly/uwcampagnenaam), etc. kan je elke offline advertentie naar de online wereld brengen en direct die belangrijke conversies verhogen.

Voorbeeld: Nieuw menu? Reserveer nu

Als je restaurant een nieuw menu heeft wil je dat natuurlijk dat iedereen dat weet. Het is  immers een goede reden om weer eens te reserveren. Hoe kan je dit nu het beste doen in de huidige mobiele wereld? Juist.. met een Instant App!

https://www.youtube.com/watch?v=VRNa1l4AOAQ

Betere conversie en brand-engagement

Met Instant Apps geef je als merk en bedrijf je klanten precies wat ze willen: snelle, gebruiksvriendelijke en mooie apps, direct in de mobiele browser! Met een hogere conversie en brand-engagement als resultaat! 

Wat vinden jullie ervan?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Door zelf ontwikkelde software en ‘Instant App libraries’ zijn wij in staat om snel, na aanlevering van het campagnemateriaal, een Instant App te ontwikkelen en publiceren – inclusief bijbehorende analytics.

Waarvoor en hoe zou u een Instant App inzetten? Laat het ons weten! 

info@milestre.nl

+31(0)43 407 07 80
www.milestre.nl

Bronnen:

  1. boek: mobiele eenheid – Brechtje de Leij (2017)
  2. https://techcrunch.com/2015/06/22/consumers-spend-85-of-time-on-smartphones-in-apps-but-only-5-apps-see-heavy-use/
  3. http://www.androidauthority.com/77-percent-users-dont-use-an-app-after-three-days-678107/
  4. https://www.recode.net/2016/9/16/12933780/average-app-downloads-per-month-comscore
About us

Milèstre is a digital development agency based in Maastricht and operating all over the world. Since 2003 we build software solutions together with established companies and great startups. During the years we have developed a process that enables us to transform ideas into meaningful, intelligent and designfull experiences for mobile and web. A process where strategy, design, development and user experience are playing an important rol.

 

Contact us

Milestre BV
Ambyerstraat Zuid 82
6225 AJ Maastricht
Netherlands

Tel: +31(0)43 - 4070780
Email: info@milestre.nl
© Copyright 2017 - Milestre BV
Top