Milèstre BV
Aug 16, 2017

Mobiele micro-moments: waarom landingspagina’s belangrijk zijn


Micro-momenten zijn de momenten dat je even je telefoon pakt om snel iets op te zoeken omdat je iets wil weten, iets wil doen, iets te kopen, etc.

Micro-moments: “An intent-rich moment when a person turns to a device to act on a need — to know, go, do or buy.” Google, 2016

Hoe vaak doe je dit op een dag? Waarschijnlijk is het antwoord ‘vrij vaak’ want dagelijks pakken we ongeveer 150 keer onze telefoon erbij. Hoe speelt jouw bedrijf of merk in op de mobiele micro-momenten?

 

Wat zijn micro-momenten?

Stel je voor:

Het is vrijdagmiddag, net klaar met werken en zit in de trein terug naar huis. Onderweg kom je langs een advertentie van een nieuwe film die sinds gister draait in de bioscoop waar je al een tijdje naar toe wilt. Je wil de trailer zien en vraagt je af of en hoe laat deze film in jouw bioscoop draait. Voor je het weet heb je het antwoord al gevonden op je telefoon en tickets geboekt.

Dit wordt een micro-moment genoemd. De vluchtige momenten waarop we een zeer specifieke informatiebehoefte hebben. En waar we negen van de tien keer het internet opduiken of een app openen voor antwoorden. Thuis, onderweg of op werk.

 
algemene micro momenten en de bijbehorende cijfers (Google)

Hoe kun je inspelen op micro-momenten?

Micro-momenten ontstaan niet zomaar, ze worden getriggerd. Denk aan de advertentie van de bioscoopfilm (in bovenstaand voorbeeld is dit een poster, maar kan ook een online advertentie zijn, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram). De herinnering aan deze film en het feit dat je deze wilt bezoeken zorgen ervoor dat je je smartphone erbij pakt om, in dit geval, meer informatie op te vragen en direct de tickets te boeken.

Waarschijnlijk heb je het al wel door: er zijn ontelbaar veel momenten om aanwezig te zijn die voor elke branche anders zijn. In de onderstaande video die Google maakte wordt dit meteen duidelijk.

Jouw bezoeker komt elke dag honderden triggers tegen. Het is dus ontzettend belangrijk om te weten welke triggers relevant zijn en hoe je hem of haar nu de beste ervaring geeft gedurende dat micro-moment zodat ze direct tot actie over gaan.

Wat vindt de mobiele consument dan belangrijk?

Om te achterhalen welke micro-momenten nu relevant zijn voor jouw merk, product of dienst en hoe je deze kunt optimaliseren zal je veel moeten testen en praten met de (potentiele) klant.

Toch zijn er drie richtlijnen waaraan een goed micro-moment moet voldoen:

1) Actie, actie actie

Zorg ervoor dat je bezoeker meteen overgaat tot actie. Micro-momenten ontstaan uit een impuls waarin de bezoeker direct over wil gaan tot actie. Daarom is het belangrijk dat de ervaring die je als merk of bedrijf biedt naadloos aansluit op de behoefte van je bezoeker, zodat je direct voldoet aan zijn behoefte en meteen die belangrijke conversie creëert.

2) Juiste content op het juiste moment

Instant gratification’ — mensen hebben geen geduld, ze willen van alles, op ieder moment van de dag, en het liefst zo snel mogelijk. Of het nu gaat om eten bestellen, het reserveren van een tafel bij dat ene restaurant of het kopen van een bioscoopticket: zorg er dus voor dat je als merk of bedrijf consumenten direct helpt en voorziet in hun vraag, dan kan de conversie flink omhoog schieten.

Lever dus content die voor hun op dat moment belangrijk is zodat het niet meer nodig is om verder te zoeken.

3) Wijk niet af van de behoefte

Het is belangrijk dat je loyaal blijft aan de klantbehoefte en niet iets aanbiedt waar een bezoeker niet specifiek naar op zoek is of op een pagina uitkomt waar hij vervolgens weer verder moet zoeken naar de oplossing. Als iemand op zoek is naar een bepaald artikel wil je ook direct worden doorgelinked naar dat specifieke artikel, niet een artikel van een ander merk of op een pagina terecht komen waar je vervolgens verder moet gaan zoeken naar het betreffende artikel.

 

Instant Apps by Milestre

Je landingspagina moet dus snel zijn, aanzetten tot actie en relevante content leveren die antwoord geeft op de zoekvraag van de bezoeker.

Een Instant App van Milestre is soort van mobiele landingspagina, die direct wordt geladen in de browser en voldoet aan alle bovenstaande richtlijnen. Het is een mini-app in de cloud, die toegespitst is op het overtuigen van de mobiele gebruiker tijdens een micro-moment. Elke Instant App heeft zijn eigen ‘call-to-action’ (CTA) en presenteert de content op een unieke manier die een mobiele gebruiker verwacht op zijn smartphone.

Met een Instant App overtuig je je mobiele bezoeker door hem de beste ervaring op zijn smartphone te geven gedurende de momenten dat hij toch al ‘engaged’ is.

Check voorbeelden op: www.myinstantapp.nl

Ga zelf aan de slag met micro-moments

Aangezien ons mobiele internetverbruik blijft stijgen en de smartphone alleen maar belangrijker wordt is het voor merken en bedrijven belangrijk om na te denken hoe ze hun mobiele klant op een goede manier kunnen bereiken. En deze unieke micro-momenten in combinatie met Instant Apps zijn de uitgelezen kans om je als merk of onderneming te onderscheiden van je concurrentie.

Nu je weet wat micro-momenten zijn en waarom ze belangrijk zijn voor jouw bedrijf kun je er zelf mee aan de slag. Ga op zoek naar contexten en situaties waarin je je doelgroep kunt helpen en ontwikkel passende oplossingen. Zo zorg je voor voorkeur en loyaliteit in alle fases van de customer journey.

Wacht niet te lang en begin snel met het definiëren van de micro-momenten die horen bij jouw product of dienst, want er zijn steeds meer bedrijven die ermee aan de slag gaan.

Kun je hierbij hulp gebruiken? Neem dan contact met onze marketing specialisten op.

Rolf

www.myinstantapp.nl

www.milestre.nl

About us

Milèstre is a digital development agency based in Maastricht and operating all over the world. Since 2003 we build software solutions together with established companies and great startups. During the years we have developed a process that enables us to transform ideas into meaningful, intelligent and designfull experiences for mobile and web. A process where strategy, design, development and user experience are playing an important rol.

 

Contact us

Milestre BV
Ambyerstraat Zuid 82
6225 AJ Maastricht
Netherlands

Tel: +31(0)43 - 4070780
Email: info@milestre.nl
Recent Posts

© Copyright 2022 - Milestre BV
Top