image
Aug 16, 2017

Instant Apps van Milèstre — Horeca


In onze eerdere blog (nieuwe manier om je mobiele gebruiker te bereiken?)beschreven we al wat Instant Apps zijn, wie de mobiele gebruiker is en waar hun behoeften liggen. Maar omdat de mobiele gebruiker en de customer journey in elke branche anders zijn lichtten we de komende weken verschillende scenario’s i.c.m. instant apps toe.

Deze keer is de horeca aan de beurt en dan in het specifiek restaurants. Welke weg legt jouw gast af voordat hij bij je komt eten en welke rol speelt mobiel hierbij. 3 verschillende voorbeelden van alledaagse scenario’s waarbij instant apps & de smartphone centraal staat:

Scenario 1

Jij, als inwoner van Utrecht, staat in de file en wil vanavond in de stad een hapje gaan eten maar hebt nog geen idee waar. Via Google ga je op zoek naar een leuk restaurant. 
a. Zoekopdracht via smartphone ‘restaurant Utrecht’
b. Je krijgt meer dan 10 zoekresultaten te zien
c. Uiteindelijk maak je een keuze op basis van website, uitstraling, recensies in andere blogs, etc.

Scenario 2

Een vriendin whatsappt over haar ervaring bij restaurant X waar ze gister is gaan eten en dat het eten onwijs lekker was.
a. Jij had nog nooit van het restaurant gehoord en Googled het restaurant (op je mobiele telefoon aangezien je deze toch al in je handen had)
b. Op basis van de uitstraling en content van de website krijg je onbewust al een goed beeld van dit restaurant en maak je de overweging om hier te gaan eten, etc.

Scenario 3

Als toerist in Maastricht ben je op zoek naar een goed restaurant in Maastricht. Je loopt ‘s middags langs een restaurant dat er van buiten wel leuk uit ziet, maar het is helaas nog dicht dus je kan niet reserveren.
a. Je scant de QR-code op de deur en wordt doorgelinked naar de website van het restaurant.
b. Op basis van de uitstraling en content van de website wordt gekeken of deze overeenkomt met de uitstraling aan de buitenkant en kan men direct een tafel reserveren.

Kortom, de landingspagina waar men als potentiele gast via zijn smartphone op terechtkomt speelt een belangrijke rol bij hun besluit. Of ze er nu via social media (Facebook, Instagram, Snapchat, etc.), Google, een QR-code of via een appje van een vriend of vriendin op terechtkomen, als restaurant wil je je producten en diensten op de best mogelijk mobiele manier presenteren.

De beste manier waarop je je content op dat kleine smartphone scherm kan tonen is via een Instant App. Hiermee toon je op een aantrekkelijke wijze je gerechten, wat er op het menu staat, de locatie van het restaurant en kan je direct een tafel reserveren. Allemaal op een snelle, intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier die de gebruiker gewend is op zijn mobiele telefoon. 

Maar dit kan toch ook met een responsive website?
Instant Apps zijn een nieuwe vorm van mobiele website, die een brug slaat tussen apps en responsive websites. Ze zijn geoptimaliseerd voor het kleine mobiele scherm en maken gebruik van de nieuwste technologieën en mogelijkheden die een mobiele browser biedt, waardoor het zelfs mogelijk is om pushnotificaties te sturen (zonder dat je hiervoor een aparte app uit de Appstore hoeft te downloaden). Een responsive website daarentegen is eigenlijk een website die ontworpen is voor het grotere scherm (desktop/laptop) en ‘responsive’ is gemaakt zodat deze ook toegankelijk is voor een kleiner smartphone scherm. Daarom zien wij een Instant App ook niet als een vervanging van je responsive website maar als een aanvulling op je website waarmee je precies inspeelt op de behoeften van je mobiele gebruiker.


Hogere conversie en brand-engagement
Wacht dus niet langer en haal meer rendement uit je offline advertenties, berichten op Facebook, Instagram, Snapchat, emails, etc. door ze te koppelen aan een Instant App.

En zorg zo voor die belangrijke conversie (het reserveren van een tafel) en hogere brand-engagement.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, andere voorbeelden of heeft u vragen? Laat het ons weten!

rniesten@milestre.nl
+31 (0)43 407 07 80
www.myinstantapp.nl & www.milestre.nl

About us

Milèstre is a digital development agency based in Maastricht and operating all over the world. Since 2003 we build software solutions together with established companies and great startups. During the years we have developed a process that enables us to transform ideas into meaningful, intelligent and designfull experiences for mobile and web. A process where strategy, design, development and user experience are playing an important rol.

 

Contact us

Milestre BV
Ambyerstraat Zuid 82
6225 AJ Maastricht
Netherlands

Tel: +31(0)43 - 4070780
Email: info@milestre.nl
Recent Posts

Aug 16, 2017

Instant Apps van Milèstre — Horeca


In onze eerdere blog (nieuwe manier om je mobiele gebruiker te bereiken?)beschreven we al wat Instant Apps zijn, wie de mobiele gebruiker is en waar hun behoeften liggen. Maar omdat de mobiele gebruiker en de customer journey in elke branche anders zijn lichtten we de komende weken verschillende scenario’s i.c.m. instant apps toe.

Deze keer is de horeca aan de beurt en dan in het specifiek restaurants. Welke weg legt jouw gast af voordat hij bij je komt eten en welke rol speelt mobiel hierbij. 3 verschillende voorbeelden van alledaagse scenario’s waarbij instant apps & de smartphone centraal staat:

Scenario 1

Jij, als inwoner van Utrecht, staat in de file en wil vanavond in de stad een hapje gaan eten maar hebt nog geen idee waar. Via Google ga je op zoek naar een leuk restaurant. 
a. Zoekopdracht via smartphone ‘restaurant Utrecht’
b. Je krijgt meer dan 10 zoekresultaten te zien
c. Uiteindelijk maak je een keuze op basis van website, uitstraling, recensies in andere blogs, etc.

Scenario 2

Een vriendin whatsappt over haar ervaring bij restaurant X waar ze gister is gaan eten en dat het eten onwijs lekker was.
a. Jij had nog nooit van het restaurant gehoord en Googled het restaurant (op je mobiele telefoon aangezien je deze toch al in je handen had)
b. Op basis van de uitstraling en content van de website krijg je onbewust al een goed beeld van dit restaurant en maak je de overweging om hier te gaan eten, etc.

Scenario 3

Als toerist in Maastricht ben je op zoek naar een goed restaurant in Maastricht. Je loopt ‘s middags langs een restaurant dat er van buiten wel leuk uit ziet, maar het is helaas nog dicht dus je kan niet reserveren.
a. Je scant de QR-code op de deur en wordt doorgelinked naar de website van het restaurant.
b. Op basis van de uitstraling en content van de website wordt gekeken of deze overeenkomt met de uitstraling aan de buitenkant en kan men direct een tafel reserveren.

Kortom, de landingspagina waar men als potentiele gast via zijn smartphone op terechtkomt speelt een belangrijke rol bij hun besluit. Of ze er nu via social media (Facebook, Instagram, Snapchat, etc.), Google, een QR-code of via een appje van een vriend of vriendin op terechtkomen, als restaurant wil je je producten en diensten op de best mogelijk mobiele manier presenteren.

De beste manier waarop je je content op dat kleine smartphone scherm kan tonen is via een Instant App. Hiermee toon je op een aantrekkelijke wijze je gerechten, wat er op het menu staat, de locatie van het restaurant en kan je direct een tafel reserveren. Allemaal op een snelle, intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier die de gebruiker gewend is op zijn mobiele telefoon. 

Maar dit kan toch ook met een responsive website?
Instant Apps zijn een nieuwe vorm van mobiele website, die een brug slaat tussen apps en responsive websites. Ze zijn geoptimaliseerd voor het kleine mobiele scherm en maken gebruik van de nieuwste technologieën en mogelijkheden die een mobiele browser biedt, waardoor het zelfs mogelijk is om pushnotificaties te sturen (zonder dat je hiervoor een aparte app uit de Appstore hoeft te downloaden). Een responsive website daarentegen is eigenlijk een website die ontworpen is voor het grotere scherm (desktop/laptop) en ‘responsive’ is gemaakt zodat deze ook toegankelijk is voor een kleiner smartphone scherm. Daarom zien wij een Instant App ook niet als een vervanging van je responsive website maar als een aanvulling op je website waarmee je precies inspeelt op de behoeften van je mobiele gebruiker.


Hogere conversie en brand-engagement
Wacht dus niet langer en haal meer rendement uit je offline advertenties, berichten op Facebook, Instagram, Snapchat, emails, etc. door ze te koppelen aan een Instant App.

En zorg zo voor die belangrijke conversie (het reserveren van een tafel) en hogere brand-engagement.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, andere voorbeelden of heeft u vragen? Laat het ons weten!

rniesten@milestre.nl
+31 (0)43 407 07 80
www.myinstantapp.nl & www.milestre.nl

© Copyright 2019 - Milestre BV
Top